«Лялькове диво»

«МУЗЕЙ ІСТОРІЇ МІСТА КИЄВА»
представляє
міжнародну виставку авторських ляльок та живопису

«Лялькове диво» ­­       11.12 — 26.12\ 2018

в МВЦ «Музей історії міста Києва»
(вул. Б. Хмельницького, 7)

«Лялькове Диво» — це вже друга виставка з цією назвою, що на цей раз буде представлена в Музеї історії міста Києва. Виставка присвячена авторській ляльці і творцям цього неймовірного мистецтва. У виставці беруть участь 8 українських митців, а також Рената Голашевська-Адамчик із Польщі, завдяки чому вона отримала статус міжнародного проекту.

Виставка складається з живопису Катерини Косьяненко та Сергія Півнюка, а також ляльок Тамари Півнюк, Юлії Володарської, Катерини Калініної, Олени Коростельової, Валерія Бондаренко, Ренати Голашевської-Адамчик, Анастасії Кацан.

Лялькарі  — унікальні особистості. У кожного з них своя неповторна манера інтерпретації Всесвіту, втілена в химерні вигадані автором персонажі, свої улюблені матеріали, свої секрети магічного перетворення клаптиків тканини, паперклею (paperclay – глина, що використовується для ліплення ляльки, самостійно застигає без випалювання), фарб, намистин в майже живу одухотворену істоту. Тому об’єкти експозиції дуже різні. Але їх об’єднує талант творців, їхня любов до своїх творінь і до людей, для яких ці ляльки і створюються.

Лялька – це завжди Диво, містичне створіння, яке привертає до себе любов і захоплення не тільки дітей, а й дорослих, які граються в ляльок, не бажаючи назавжди розпрощатись зі своїм прекрасним, казковим дитинством. Граються і створюють. Створюють ляльки чудові, трішки ексцентричні, але дуже душевні і доброзичливі. Митці-лялькарі — теж Диво, унікальне і непересічне  у нашому не надто романтичному буденному сьогоденні.

Автори виставки «Лялькове диво» брали участь  у численних українських та міжнародних проектах, зокрема: «Модна лялька» (Київ), виставках авторських ляльок «Лялькова весна» у Мюнстері (Німеччина), «ФЕСТИВАЛЬ  ПРОФЕСІЙНОГО МИСТЕЦТВА ЛЯЛЬОК ЄВРОПИ» у Ризі (Латвійська Республіка), «Doll Prague» у Празі (Чеська Республіка), NIADA (США), Твори авторів зберігаються в приватних колекціях світу.

 Катерина Косьяненко. Київ. Живописець. Член Національної спілки художників України.  Нагороджена Срібною медаллю Академії мистецтв України, має нагороди за живопис міжнародних мистецьких форумів (Осінній Салон у Парижі, Бієнале сучасного мистецтва  у Флоренції). 27 персональних виставок живопису та графіки, в тому числі у Києві та Парижі.

Виставка триватиме до 26 грудня 2018 р.

Куратор проектуАнастасія Кацан

За додатковою інформацією, коментарями учасників подій та фотоматеріалами звертайтесь:

тел.: +380 98 656 4560; e-mail: nanakatsan@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.